Zeytinyağlı bamya
Yine arşivi karıştırırken rastladığım ve yayınlamadığımı farkettiğim bir tarif daha. Biliyorum Bamya etli olmasıyla meşhurdur. Gelecek sefere de etlisini paylaşacağım inşallah.
Ben dondurulmuş bamya kullandım bu nedenle kullandığım su miktarı azdı. Siz eğer taze kullanacaksanız biraz fazlaca su eklemeniz gerekebilir. Mısır'ın da başlıca ana yemeklerinden olan "etli bamya" bizde olduğu gibi "bamya" diye biliniyor.
Malzemeler
500 gr taze küçük bamya
3 büyük domates
1 büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
1 kase haşlanmış nohut
1 y.k biber salçası
1 y.k domates salçası
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Malzemeler
500 gr taze küçük bamya
3 büyük domates
1 büyük kuru soğan
4 diş sarımsak
1 kase haşlanmış nohut
1 y.k biber salçası
1 y.k domates salçası
Zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
limon suyu
Hazırlanışı
Hazırlanışı
Soğan zeytinyağda pembeleşene dek kavrulur. Salçalar eklenip karıştırılır. Sırayla nohut, temizlenmiş bamyalar, kabuğu soyulup küçücük doğranmış domatesler bamyaların üzerine yerleştirilir. En son soyulup incecik dilimlenmiş sarımsaklar serpilip baharatlar eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte bamyalar yumuşayana dek pişirilir. Gerekirse pişme esnasında az sıcak su ve limon suyu ilave edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder