Hamsi Tava

23 Haziran 2010 Çarşamba

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri ///



Hamsi Tava

Merak edenler için hemen belirteyim bu hamsileri maalesef ben hazırlamadım...Malum Amerikada taze hamsi bulmak imkansız! Değerli arkadaşım Selvinin Türkiyedeyken hazırlayıp fotoğrafıyla birlikte gönderdiği hamsi tava tarifi...


Malzemeler


500 gr kılçıkları alınmadan temizlenmiş hamsi
2 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için 1 kaşık sıvıyağ


hazırlanışı


Yıkanmış hamsiler sularını çekmesi için havlu kağıdın üzerinde bir müddet bekletilir. Un ve tuz karıştırılarak hamsilerin üzerine serpilir ve nazikçe karıştırılır. Yağ tavada kızdırıldıktan sonra hamsiler çiçek şeklinde dizilir. Hamsinin alt kısmı kızarınca düz bir kapak yardımıyla çevrilir, her iki taraf iyice kızartıldıktan sonra sıcak servis yapılır.Yemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino