Hamsi Tava
Merak edenler için hemen belirteyim bu hamsileri maalesef ben hazırlamadım...Malum Amerikada taze hamsi bulmak imkansız! Değerli arkadaşım Selvinin Türkiyedeyken hazırlayıp fotoğrafıyla birlikte gönderdiği hamsi tava tarifi...
Malzemeler
500 gr kılçıkları alınmadan temizlenmiş hamsi
2 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için 1 kaşık sıvıyağ
hazırlanışı
Yıkanmış hamsiler sularını çekmesi için havlu kağıdın üzerinde bir müddet bekletilir. Un ve tuz karıştırılarak hamsilerin üzerine serpilir ve nazikçe karıştırılır. Yağ tavada kızdırıldıktan sonra hamsiler çiçek şeklinde dizilir. Hamsinin alt kısmı kızarınca düz bir kapak yardımıyla çevrilir, her iki taraf iyice kızartıldıktan sonra sıcak servis yapılır.Yemek tarifi..
0 yorum:
Yorum Gönder