Hemen herkes tarafından sevilen sebze olan patates ile yapılan bir ana yemek. Tek uğraştığımız kısmı köftesi. Türk yemeklerinin içinde en kolay ve pratik olanlardan. Malum Türk mutfağı birbirinden zahmetli, emekli yemeklerle dolu... mantı, içli köfte, su böreği sadece bazıları...Özellikle Amerikadaki tecrübelerimizden sonra yemeklerimizin çok zahmetli bir o kadar da lezzetli olduğuna karar verdim.
Malzemeler
4 adet patates
2 adet domates
2 adet yeşil biber
Köfte için
300 gr. kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
kurutulmuş ekmek
1 tutam maydanoz
1 yumurta
tuz, karabiber
kimyon
Sosu için
1 y.k salça
1 s.b sıcak su
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Köftesi için karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydonoz, yumurta, kurutulmuş ekmek, tuz, karabiber ve kimyonu ilave ederek köfteyi yoğurun.Yuvarlak, yassı köfteler hazırlayın. Patatesi ince olarak halka halka kesin. Hafif yağlanmış borcama sırayla patates, köfte, tekrar patates, bir dilim domates ve biber yerleştirin. Herbir dizmeyi sabitlemek için bir kürdan yerleştirin.
Sosu hazırlamak için, bir kasede salça, zeytinyağ, tuz, karabiber ve suyu çırpıp üzerine gezdirin. Önceden (170-180 C) ısınmış fırında 1 saat kadar pişirin.
i ///Yemek tarifi..
1 yumurta
tuz, karabiber
kimyon
Sosu için
1 y.k salça
1 s.b sıcak su
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Köftesi için karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydonoz, yumurta, kurutulmuş ekmek, tuz, karabiber ve kimyonu ilave ederek köfteyi yoğurun.Yuvarlak, yassı köfteler hazırlayın. Patatesi ince olarak halka halka kesin. Hafif yağlanmış borcama sırayla patates, köfte, tekrar patates, bir dilim domates ve biber yerleştirin. Herbir dizmeyi sabitlemek için bir kürdan yerleştirin.
Sosu hazırlamak için, bir kasede salça, zeytinyağ, tuz, karabiber ve suyu çırpıp üzerine gezdirin. Önceden (170-180 C) ısınmış fırında 1 saat kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder