Güney Doğuda çok iyi bilinen ve orjinalde Antep mutfağına has en meşhur yemeklerden biri olan "Patlıcan Kebabı" çok pratik ve hafif aynı zamanda misafirinize ikram edecek kadar gösterişli ve lezzetlidir; yeterki güzel kemer patlıcan bulunabilsin. Mangalda şişe geçirilerek pişirilebileceği gibi benim yaptığım şekliyle fırında tepsiye, sırayla bir dilim patlıcan bir adet köfte yerleştirmek suretiyle de hazırlanabilir. Sanıyorum ev hanımlarının yapmayı tercih edeceğini düşündüğüm şekli de budur.
Malzemeler
1 kg uzun kemer patlıcan
500 gr az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan, rendelenmiş
1-2 dilim ekmek
tuz
karabiber
toz biber
pulbiber
2 adet ince dilimlenmiş domates
2-3 adet birkaç parçaya kesilmiş yeşil biber
Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulup 2-3 parmak kalınlığında kesilir. Köfte malzemeleri yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler elde edilir. Yağlanmış tepsiye bir dilim patlıcan bir adet köfte yerleştirilir. Üzerlerine yeşil biber ve ince dilimlenmiş domatesler yayılıp fırınlanır. 180 C fırında tamamen pişene dek tutulur.
Yemek tarifi..
0 yorum:
Yorum Gönder