Acılı Tavuk Kanatları

23 Haziran 2010 Çarşamba


Oldukça esnek bir tarif. İsterseniz hoşlanmadığınız baharatlarda değişiklik yapabilirsiniz

Acılı Tavuk Kanatları yapılışı:

Malzemeler:
1 paket tavuk kanadı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Yemeğin Tarifi
Tavuk kanatlarını iyice yıkayın, süzün ve ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın. Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su eklemesiyle,10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını teflon tavada kızartın. Servis tabağına alıp, sosla birlikte servis yapın.Yemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino