Fırında Köfteli Patates

23 Haziran 2010 Çarşamba

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri ///



Oldukça klasik bir Türk yemeğidir köfteli patates…bilmeyen yok gibidir. Ama yine de blogda olmadğını farkedince, tüm tariflerin göz önünde olması açısından paylaşmak istedim…özellikle menu oluştururken inanılmaz yardımcı oluyor bu tarz detaylar.
NOT: fotoğraf, yemek fırınlanmadan önce alınmıştır. Piştikten sonra vakit olmayacağı için...

malzemeler:
köfte için
  • 500g kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
  • yarım demet maydanoz, kıyılmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy kuru soğan, rendelenmiş
  • tuz
  • kekik
  • karabiber

diğer malzemeler
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 y.k biber salçası
  • 5 patates
  • karabiber
  • tuz
  • 5-6 sivribiber
  • 3 domates
  • 1 su bardağı su

yapılışı:

Orta boy karıştırma kabına, köfte için gereken tüm malzemeleri alıp yoğurun. Köfte harcını mümkünse en az birkaç saat buzdolabında bekletin.

Fırın kabını hafif yağlayıp patatesleri soyup daire şeklinde kesip tepsiye yayın. Üstüne cevizden biraz büyük şekil verdiğiniz köfteleri dizin.

Sivri biberleri ikiye bölüp içlerini çıkartıp köftelerin üzerine yerleştirin. Domatesleri soyun ve biberlerin üzerine dilimleyin.

Biber salçası, 1 bardak su, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile çırparak hazırladığınız sosu kabın üzerine gezdirip folyo ile kapatıp 180 C fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Yemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino