NOT: fotoğraf, yemek fırınlanmadan önce alınmıştır. Piştikten sonra vakit olmayacağı için...
malzemeler:
köfte için
- 500g kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
- yarım demet maydanoz, kıyılmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy kuru soğan, rendelenmiş
- tuz
- kekik
- karabiber
diğer malzemeler
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 y.k biber salçası
- 5 patates
- karabiber
- tuz
- 5-6 sivribiber
- 3 domates
- 1 su bardağı su
yapılışı:
Orta boy karıştırma kabına, köfte için gereken tüm malzemeleri alıp yoğurun. Köfte harcını mümkünse en az birkaç saat buzdolabında bekletin.
Fırın kabını hafif yağlayıp patatesleri soyup daire şeklinde kesip tepsiye yayın. Üstüne cevizden biraz büyük şekil verdiğiniz köfteleri dizin.
Sivri biberleri ikiye bölüp içlerini çıkartıp köftelerin üzerine yerleştirin. Domatesleri soyun ve biberlerin üzerine dilimleyin.
Biber salçası, 1 bardak su, yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile çırparak hazırladığınız sosu kabın üzerine gezdirip folyo ile kapatıp 180 C fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder