Çoban kavurma
Orjinalinin hala nasıl olduğunu merak ettiğim "Çoban Kavurma" saray mutfağına ait lezzetlerden bir tanesi... ailecek çok beğendik. Ayrıca misafire hazırlanabilecek kolay bir ana yemek olması da diğer güzel bir yönü.
malzemeler
200 gr kuzu kuşbaşı
1 büyük olgun domates
2 yeşil biber
1 salçalık kırmızı biber
1 küçük kemer patlıcan
6 kırmızı arpacık soğan
Tuz
Pulbiber
2 yk tereyağ
200 gr kuzu kuşbaşı
1 büyük olgun domates
2 yeşil biber
1 salçalık kırmızı biber
1 küçük kemer patlıcan
6 kırmızı arpacık soğan
Tuz
Pulbiber
2 yk tereyağ
Hazırlanışı
(Sebzelerin hepsi küp doğranmış olacak) Eti, tereyağda suyunu salıp çekene dek kavurun. Beşer dakika arayla; dörde bölünmüş arpacık soğanları, küp doğranmış yeşil ve kırmızı biberler, patlıcan ve en son da domates eklenir. 10 dakika bütün sebzelerle birlikte kavrulur ocak kapatılır. Tuz ve pul biber ekip tatlandırılır. Favori bir pilav ile sıcak ikram edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder