Tatar Çorbası

23 Haziran 2010 Çarşamba

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri ///








Tatar Çorbası

2 bardak un
Adana mutfağına has mantı benzeri hamur çorbalarından olan tatar çorbası soğuk kış günlerinin vazgeçilmezlerindendir. Yalnızca kapatma şekli mantıdan farklı olan Tatar, yine mantı gibi çorba şeklinde yahut haşlandıktan sonra sarımsaklı yoğurt sosu ile de ikram edilebilir.
Yapımı zor tüketilmesi çok kolay olan ana yemeklerdendir:)) En büyük özelliği mantı gibi çok küçük hazırlanması. Benim kasem çok küçük olduğu için sanki tatarlar büyük yapılmış gibi gözüküyor.

Malzemeler

 

Hamuru için

Tuz
Su

Çorbanın sosu

 

Sıvıyağ
1 y.k biber salçası
1 y.k domates salçası
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Toz biber
1 kase Haşlanmış nohut

İç harcı için

 

100 gr kıyma
1 kuru soğan
1 y.k salça
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Hamur malzemelerini karıştırıp sertçe bir hamur elde edin. Üzerini bir bezle örtüp dinlendirin. Buarada kıyma harcı için, soğanı incecik kıyıp diğer malzemelerle birlikte karıştırma kabına alıp güzelce karıştırın.

Hamuru beze yapıp sırayla incecik açmaya başlayın. Hamur malzemerinden yalnızca bir beze çıktığı için bezelere ayırın diyemicem. Ama geniş aileler için hazırlanıyorsa elbette malzemeler iki katına çıkarılacağı için hamur da muhtemelen bezelere ayrılacak kadar bereketli olacaktır.

Açtığınız bezeyi mantı hamuru keser gibi küçük karelere kesip içlerine kıyma harcından koyup üçgen muska şeklinde kapatın. Kapatma işlemi tamamen değil de kısmen kenarlarını yapıştırıp uç kısmını açık bırakma şeklinde olursa daha iyi olur. Böylece hem kıyma harcınızın da piştiğinden emin olursunuz hem tatarlarınızın dağılma olasılığı ortadan kalkar.

Hamur kapatma işlemi bitince derince bir tencereye yeterince su koyup kaynatın. Kaynayan suya az sıvıyağ veya zeytinyağ ekleyin ki hamurlarınız yapışmasın. Tatarları suya atıp 15-20 dakika haşlayın. Haşlanmış nohutu ilave edin.

Başka bir tavada sosunu hazırlamak üzere, sıvıyağda salçaları, toz biberi ve naneyi yakıp çorbanızın üzerine gezdirin. Tuzunu, karabiberini ve suyunu ayarlayıp altını kapatın.
Yemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino