Akçaabat Köftesi

23 Haziran 2010 Çarşamba



Gerçekten denemeye değer lezzette bir köfte.
Akçaabat köftesinin en büyük özelliği köfte için kullanılan dana etinin kendi yetiştirdikleri hayvanlardan elde edilmesi ve dananın farklı ve köfteye özel bölümlerinin karışımından oluşması. Ikinci bir özelliği ise bolca sarımsak kullanılıp maydanozun olmaması. Oldukça sade bir malzeme listesine sahip olan köfte, kendisinden beklenmeyecek kadar güzel bir lezzete sahip.


Malzemeler

  1. 500g. dana kıyması
  2. 2 dilim ekmek içi
  3. 3 iri diş sarımsak
  4. 1 soğan rendesi
  5. Tuz, karabiber

Yapılışı

Kıyma, ekmek içi ve sarımsaklarla birlikte makineden geçirilir. Soğan rendesi, tuzu karabiberi eklenip kıyma özleşene dek yoğrulur. Avuç içi ile şekil verilip biraz dinlenmeye bırakılır.

Mümkünse kömür veya odun ateşinde ızgara yapılır. Evde yapılacaksa her hangi bir elektrikli ızgarada yahut teflon tavada yapılabilir. Bulgur pilavı, salata, ayran ve közlenmiş sebzeler eşliğinde ikram edilir.Yemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino