Limon Aromalı Krema Soslu Tavuklu Makarna

23 Haziran 2010 Çarşamba

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri ///

Limonlu krema soslu tavuklu makarna

"Herbes de Provence" (kuru otlar karışımı) , farklı oranlarda kullanılan kokulu rezene, fesleğen, kekik ve lavanta çiçeklerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkmış bir karışımdır. 1970'lerde Güney doğu Fransanın Provence bölgesinde ilk kez keşfedilip üretildigi için bu adı almıştır.

Herbes de Provence balık ve et gibi ızgara yiyeceklerini lezzetlendirmek için kullanılmasının yanı sıra sebze yemeklerinde ve güveçlerde de kullanılıyor.


Çoğunlukla aromanın daha iyi nüfuz etmesi için karışım ya marine etme şeklinde yemekleri pişirmeden önce veya pişme esnasında ekleniyor, yemeğin pişme süreci tamamlandıktan sonra nadiren ekleniyor.

Malzemeler
500g penne (uzun boru) makarna
3 yemek k. zeytinyağ
2 adet tavuk göğsü
1 yemek k. herb de Provence
Tuz
Karabiber
1 sb. Tavuk suyu
1 sb. çiğ krema
1 y.k. Limon suyu
limon kabuğu rendesi
toz kırmızı biber
kıyılmış maydanoz

hazırlanışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Tavukları küpler halinde doğrayıp tuz, karabiber artı baharatlarla karıştırın. Zetinyağda sularıını salıp çekinceye ve kızarıncaya dek pişirin. Fazla suyunu ve yağını süzerek başka bir kaba alın.


Aynı tavaya tavuk suyunu koyup orta ateşte ısıtın. Krema ve toz kırmızı biber ve rendenin ince gözüyle rendelenmiş limon kabuğu rendesi ekleyip ocağın altını kısarak 10 dakika kaynatın.


Makarnayı derince bir karıştırma kabına alıp tavuğu, krema sosunu, kıyılmış maydanozu, limon suyu, tuz ve karabiberi ilve edip karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini yine kıyılmış maydanozlarla süsleyin.
Yemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino