Fırında Kızarmış Tavuk Dolması

23 Haziran 2010 Çarşamba

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri ///



Fırında tavuk doma için dilerseniz çam fıstıklı, kuş üzümlü, yenibaharlı ve tarçınlı bir iç pilav hazırlayabilirsiniz.
Fırın derecesinin düşüklüğü dikkatinizi çekmiştir. En önemli özelliklerinden biri ağır ateşte yavaş yavaş pişirilek her tarafının eşit şekilde nar gibi kızartılması. Bir diğeri, borcama yerleştirilen tavuğun etrafına su gezdirilmemesi. Kızarmış tavuk olacağı için derisi pişerken muhafaza edilir ve su ilavesi yapılmaz.
Kızarmaya başlayınca fırından çıkartılıp eritilmiş tereyağ fırça yardımıyla tavuğun yüzeyine sürülür tekrar 10-15 dakika kadar fırınlanır.

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 yk tereyağ
İç pilavı için
  • ½ su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yk sıvıyağ
  • 1 yk salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 sb su

Fırında Kızarmış Tavuk Dolmasının Yapılışı

Tavuk temizlenip ayıklanır doldurulmaya hazır hale getirilir.
ç pilavı için soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda öldürülür. Pirinç eklenip kavrulur. Salçası ve baharatları eklenip kavrulduktan sonra suyu ilave edilir. Suyunu çekince ılınmaya bırakılır.
Hazırlanan harç tavuğa doldurularak dikilir. Uygun büyüklükteki borcam hafif yağlanıp yerleştirilir. Önceden 150 C de 1,5 saat kadar nar gibi olana dek pişirilir. Yemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino