Lahmacun

23 Haziran 2010 Çarşamba

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri ///


Lahmacun

Malzemeler
Hamuru için

1 kupa dolusu ılık su (240 ml)
2 t.k. kuru maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 kupa dolusu)
Tuz
1 yemek kaşığı şeker (maya için)

Üst harcı için

3 büyük domates
1 demet maydanoz
2 büyük kuru soğan
500 gr kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pulbiber (acılık oranını kendinize göre ayarlarsınız)
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı biber salça
yeterince tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
(Kıymanız yağlıysa bunada gerek kalmayabilir)

Hazırlanışı

Hamuru mayalayıp kabarması için ılık bir yerde bir saat bekletin. Bu sırada kıyma harcını hazırlamak üzere domatesleri incecik doğrayın. Normalde Urfa usulu lahmacunlarda domates kullanılmıyor ama hamuru yumuşak tuttuğu için ben kullanmayı tercih ediyorum. Siz arzu ederseniz domatesi çıkarabilirsiniz ayrıca kıymanız da çok yağlı ise belki bu kadar domates kullanmaniza da ihtiyaç kalmayacaktır.

Kuru soğan ve maydanozu incecik kıyın. Büyük bir karıştırma kabına kıymayı, baharatları ve salçayı ekleyip yoğurun. Domatesleri, kuru soğan ve maydanozu ilave edip güzelce karıştırın. Karışımın dinlemesi için yarım saat gibi bir süre dolapta bekletin.

Hamurunuzun mayası gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top bezeler hazırlayın. Hazırladığınız bezeleri açabildiğiniz kadar ince açıp (lahmacunun ince açılmış olanı makbuldur)kıyma harcını hamurun yüzeyini tamamen kaplayacak şekilde yayın. Harcınız ve hamurunuz bitene dek işlemi devam ettirin.

Hafif yağlanmış tepsilere birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde yerleştirin ve önceden 180 C ısınmış fırında 25-30 dakika yahut üzeri kızarana ve hamurunuz piştiğine emin olana dek pişirin.
Yemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino