Mezgit Tava

23 Haziran 2010 Çarşamba

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri ///


Temizlenip ayıklanmış balıklar yıkanır ve tamamen süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Un, çok az kimyon, tuz, karabiber ve tatlı toz biber karışımına bulayıp kızgın yağda kızartılır. Bol yeşillik, limon, turp ile ikram edilebilir.

Not: Mezgitler diğer balıklara nazaran biraz narince...Parçalanmaması için unlama işleminde oldukça hassas olmak icap ediyor. Lezzetli olup, diğer balıklar gibi ağır kokusu olmadığı, artı kolay ayıklanabilir oldukları için çocuklara kılçıklarını hızlıca ayıklayıp yedirmek için ideal bir seçenek.
Yemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino