İftar Yemekleri

4 Ağustos 2011 Perşembe

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri ///

d0ae5bf8f2204e7fd949c46d737e05bd_1281524831.gif (400×300)
İftar Yemekleri
Çoban Güveci Tarifi
Malzemeleri:

- 2 Adet patates soyulmuş ve doğranmış
- 4 Adet havuç
- 1/4 bardak yağsız krema
- 1,5 Bardak haşlanmış domates
- Tuz, karabiber
- 2 Yemek kaşığı domates püresi
- 1/2 bardak sebze haşlama suyu ve 3/4 bardak sebze haşlama suyu
- 1,5 bardak haşlanmış mısır
- 1 Adet orta boy soğan
- 1,5 Bardak haşlanmış bezelye
- 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
- 400 gr haşlanmış kuru fasulye
- 2 Diş sarımsak, kıyılmış
- 1 Çay kaşığı kimyon
Çoban Güveci Yapılışı : Fırını 200 dereceye ısıtın. Güveçte patatesleri, üzerini 2 parmak geçecek kadar suyla yaklaşık 20 dakika haşlayın. Süzün ve ezip püre yapın. Kremayı, tuzu biberi ve yarım bardak sebze suyunu ekleyin, iyice karıştırıyoruz. Teflon tavada yağı kısık ateşte kızdırıyoruz. Soğanı 5 dakika kavurun. Sarımsak, kimyon ve havuçları ekleyip 5 dakika sote ediyoruz. Domatesleri ve onları haşladığınız suyu, domates püresini, kalan sebze suyunu ekliyoruz. Suyunun yarısını çekene kadar kaynatın. Mısır, bezelye, fasulye, tuz ve biberi ekleyip pişiriyoruz. Karışımı 25 cm çapında bir fırın kabına dökün, patates püresini üzerine yayın ve 20 dakika pişiriyoruz.

Tarifin devamı ;İftar YemekleriYemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino