Damla Çikolatalı Hindistan Cevizli Kek
Tarif Portakal Ağacından adapte edilmiştir.
Not; 1) daha büyük kek kabı veya borcam kullanacaksanız süt ve sıvıyağ (yahut zeytinyağ) miktarını yarım su bardağından her birini 1 su bardağı olmak üzere artırabilirsiniz. Tabi bu halde ekleyeceğiniz un miktarı da artacaktır.
Not; 2) Orjinal tarifte hindistan cevizi için yarım veya 1 sb denmiş, 1 sb olunca aroması daha belirgin oluyor.
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı süt
1 su bardağı hindistan cevizi
2-2,5 su bardağı un
yarım veya bir su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
Kek kalıbınızı yağlayın. Yumurtaları mikserle çırpın. toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
Devamlı çırparak sırasıyla sıvıyağı, sütü, hindistan cevizini ve 2 su bardağı unu ekleyin. un az geldiyse azar azar ilave edin. Fırını 175C'ye getirin. Damla çikolataları iyice unlayarak karışıma ekleyin. En son kabartma tozunu ekleyip düşük hızda çok az karıştırın. kalıba döküp ısınmış fırında içi pişene kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.Yemek tarifi..
0 yorum:
Yorum Gönder