Şam Tatlısı

13 Temmuz 2012 Cuma

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri ///

Şam Tatlısı
jZNW9.jpg (400×297)


» Yapılışı

Malzeme

½ bardak un
½ bardak irmik
½ bardak şeker
½ bardak sıvı yağ
½ bardak yoğurt
3 adet yumurta
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Kıvam için; 2 bardak şeker
2 bardak su-Yarım limonsuyu

Tarifi

Bir çukur kap içinde malzemelerin hepsi konur ve iyice karıştırılır. Bu karışım yağlanmış tepsiye boşaltılarak önceden iyice ısıtılmış fırına sürülür. Kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerine önceden hazırlanmış kıvam dökülür.
Kıvamın Hazırlanması; 2 bardak su, 2 bardak şeker ve limonun suyu kıvam haline gelinceye kadar kaynatılır.
Yemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino