Fırında Çinekop Izgara Tarifi

20 Temmuz 2012 Cuma

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri///

111.JPG (400×300)
Malzemeler
8 adet orta boy çinekop balığı
1 bardak çiçekyağı
1 bardak un
1/2 limonun suyu
1 fincan domates suyu
Tuz- akbiber
Yapılışı

4 kişilik
Çinekopların içini ve dışını temizleyip,
soğuk su ile iyice yıkayın, suyunu süzdürün.
İki tarafını unlayın.
Limon suyu, domates suyu ve çiçekyağını
çukur bir kaba koyup, çatalla çırpın.
Una buladığınız çinekopları bu suya batırın.
Daha önceden ısıttığınız ızgaraya yerleştirin.
Alt üst kızarana kadar pişirin.
Servisee çıkarırken yanına haşlanmış
patates ve baharatlı dilim tereyağ koyabilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapınız. Afiyet olsun.Yemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino