Arpa Şehriyeli Ankara Tava Tarifi

28 Haziran 2014 Cumartesi

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri ///



Genel Bilgiler
Kategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : İç Anadolu Yemekleri
Usta : Arda Türkmen
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 60 dk

Malzemeler
- 1 Su bardağı Arpa Şehriye
- 2 Adet Domates
- 250 Gr Kemikli Kuzu Eti
- 1 Adet Kuru Soğan
- 2 Adet Sivri Biber
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Su
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz

Hazırlanışı
Kemikli kuzu etlerini 1,5 saat etler kemikten ayrılıncaya kadar haşlayın, didikleyin ve kenara ayırın. Soğanı ince kıyın, biberin iç çekirdeklerini ve zarlarını çıkartıp ince doğrayın.
Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip kızdırın. İnce kıyılmış soğan ve sivri biberi ekleyin.
Sebzeler yumuşayınca rende domates ilave edin. Domates püre gibi olana dek pişirin. Bu arada başka tavada şehriyeyi pembeleşene kadar kavurun ve sebzelere ekleyin.
Su, tuz ve karabiber ilave edilir. Tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika orta ateşte pişirin. Ateşten aldıktan sonra içerisine didiklenmiş etleri karıştırın ve biraz dinlendirip servis edin.
Afiyet Olsun

İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12

Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 1187 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 297 KcalYemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino