Edirne Tava Ciğeri

5 Aralık 2013 Perşembe

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri


Edirne Tava Ciğeri
 Edirne Tava Ciğeri

Malzemeler:
Dana ciğeri - 750 gram
Un - Yeteri kadar
Sıvı yağ - Kızartma için

Hazırlanışı:
Ciğerin bütün sinirlerini ve damarları iyice temizleyin, yapraklar (birer lokmalık) halinde ince ince doğrayın (ya da kasabınıza o şekilde doğratıp hazırlatın).
Ardından iyice yıkayın, bekletip pişirmeden önce tekrar yıkayın ve suyunu iyice süzdürün. Hafifçe tuzlayın. Bolca unlayın, derin bir tavada, güçlü ateşte ama çok kızgın olmayan yağda az miktarlarda ununu iyice silkeleyerek tavaya atın ve yaklaşık 2 dakika sonra tavadan çıkarın.
Kızarttığınız ciğerleri tel süzgece alarak yağını süzdürün ve sıcak olarak servis edin. Yanında kekik ve kırmızı biber ikram edin.
Afiyet olsun.Yemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino