Semiz otu yemeği

19 Nisan 2014 Cumartesi

Yemek tarifleri - Türk Mutfağı - Türk Yemek tarifleri ///


EdeJtjC.jpg (300×225)

Malzemeler:2 demet semizotu
3 ad taze yeşil soğan
1 ad orta boy kuru soğan
6 ad rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 ad sarımsak
1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
sıvı yağ , tuz

Semiz otu yemeği YAPILIŞI:
Semizotunu ayıklayıp yıkayıp doğrayın. Kıyılmış kuru soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurup , doğradığınız yeşil soğanı ve rendelenmiş domatesi ekleyin 5 dakika kadar kavurup salçayı ekleyip 1-2 dakika kadar daha kavurduktan sonra semiz otunu ekleyin. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. kaynadıktan sonra bulguru ve tuzu ekleyip yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Afiyet olsunYemek tarifi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri - Türk Yemek Tarifleri Copyright © 2014 Dizayn eden Blogger Tema ve CSS dizaynı DaPino